Vad Àr en specialist?

En specialist är någon med stor kunskap inom ett avgränsat område. Det är någon som är passionerad och nyfiken, men också någon som är outtröttlig i sin jakt på nya upptäckter. Specialist blir man inte över en natt. Det kräver sin tid. Med tiden samlar man på sig ovärderliga erfarenheter och för varje dag som går fördjupas kunskapen. Man blir någon att lita på när generalisterna inte räcker till. Allt det här är naturligt för våra kunder. Som skruvspecialist vet vi helt enkelt det som är värt att veta om skruv.

 

VILKA ÄR VI?

Heco grundades 1989 av Ronnie Gustavsson och Owe Klippel, då som ett dotterbolag till det tyska bolaget Heco Schrauben GmbH med anor från sent 1800-tal. 2001 löser Ronnie och Owe ut de tyska delägarna och driver bolaget tillsammans fram till januari 2020 då bolaget förvärvades av Volati AB. Huvudkontoret och basen ligger i Hillerstorp, strax norr om Värnamo i Småland.  

Heco är sedan 2020 en del av den svenska industrigruppen Volati AB som är noterat på Nadaq Stockholm. Volati är en koncern förvärvar och utvecklar bolag med fokus på långsiktigt värdeskapande. Heco tillhör Volatis affärsområde Salix Group, som är en nordisk handelskoncern med verksamheter som levererar material till byggindustri och byggfackhandeln. Några av våra syskonbolag inom Salix Group är Habo, Thomée Gruppen, T-Emballage Bygg, T-Emballage Förpackning, Miljöcenter, Kellfri med fler.

 

VAD GÖR VI?

Heco erbjuder ett komplett sortiment av skruvar för bygg- och snickeriindustrin. Några exempel är träskruv, gipsskruv, skivskruv, plåtskruv, borrskruv och farmarskruv. Bland produkterna finns även beslag och en mängd tillbehör. Vi är ett 50-tal personer som arbetar med inköp, försäljning, förpackning i kartonger och påsar samt lackning av olika typer av fästelement. Lackning utförs med stor noggrannhet och är idag en av våra främsta styrkor.

 

VARFÖR HECO?

Heco har ett välutvecklat samarbete med ett stort antal leverantörer över hela världen. Det gör att vi kan bemöta de flesta skruvbehov. Vi förbättrar och utvecklar ständigt våra produkter för att tillgodose våra kunders krav och önskemål. Flera av våra produkter är CE-märkta enligt Byggproduktförordningen och provade av SP.

 

VEM HJÄLPER VI?

Heco finns till för alla som är i behov av skruv. Våra kunder kan vara byggnadsarbetare, plåtslagare, köksmontörer, möbelsnickare, träindustrier eller helt vanliga hemmafixare. Vi är sedan länge en naturlig partner för professionella kunder inom bygg-, stål- och plåtentreprenader. Produkterna återfinns inom järn-, trä- och byggfackhandel. 

 

23000 ARTIKLAR

I Hillerstorp löser vi både små och stora skruvproblem. Här finns kontor, lager och produktion samlat under samma tak.  Sortimentet består av 23 000 artiklar fördelade på 8 000 m2 golvyta, 5 500 pallplatser och 5 500 hyllor. Vi tillverkar inga produkter själva. Allt vi gör handlar om försäljning, förvaring, lackning och förpackning. Vi importerar produkter från hela världen, från de allra senaste skruvinnovationerna till konventionell trallskruv. Vi tar emot mer än 200 containrar fyllda med skruv varje år. Många av våra storsäljande produkter kommer från Heco Schrauben i Tyskland. Vår duktiga personal är navet i verksamheten. Med hjälp av robotar, maskiner och en stor portion kunskap ser de till att vardagen fungerar som den ska. Här finns även vårt eget laboratorium där vi kvalitetstestar produkter. 

 

SKRUVAD UTVECKLING

Sedan starten 1989 har vi haft god tillväxt och omsättningen har ökat stadigt år efter år. Man kan likna det vid att följa gängan på en skruv. För oss är det ingen överraskning. Vi återinvesterar i företaget, våra anställda och våra produkter. Det gör att vi kan ligga steget före konkurrenterna och göra kunderna nöjda.